ОДРЕКУВАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

Диетата на Prodimed е извонредна можност за слабеење на одговорен и пријатен начин. Сепак, сакаме јасно да нагласиме дека за некои луѓе протеинската диета е целосно контраиндицирана и мора да се консултирате со Вашиот експерт за нутриционизам, а доколку е неопходно и со Вашиот матичен лекар или консултант.

Во кои случаи треба да се консултирате со Вашиот матичен лекар или консултант:

 • Срцева или васкуларна болест – или стегање во градите/болка во градите
 • Болка што се шири од градите
 • Болка што се шири од рамената или кон градите
 • Палпитации
 • Краток здив
 • Дијабетес
 • Психијатриски болести или нарушувања
 • Епилепсија
 • Анемија
 • Бенигни или малигни неоплазми

Кога не смеете да започнете протеинска диета:

 • Болести на црниот дроб или бубрезите
 • Деца во развој
 • Бременост

Иако информациите на оваа веб-страница се многу внимателно подготвени, може да се јават грешки и/или пропусти. Prodimed не може да ја исклучи можноста за појава на грешки или пропусти во информациите содржани на оваа веб-страница. Prodimed отфрла секаква одговорност за штети коишто посредно или непосредно произлегуваат од присуството на какви било погрешни искази или пропусти на оваа веб-страница. Информациите не треба да се сметаат за замена за стручни совети или процена на доктор или некој експерт за нутриционизам.

Како можеме да Ви помогнеме?

Нашиот персонал Ви стои на располагање

Испратете ни е-пошта

info@prodimed.mk

повик +389 (0) 2 3 132 092

Во работни денови

Start a chat session

We are online now

Chat off line

Send us a message